Ingredienser
For 6 personer
- 100 gram sjokolade (søtningsgrad etter egne preferanser)
- 0,5 dl kaffe, gjerne espresso
- 1 eggeplomme
- 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Legg sjokoladen i en kasserolle. Hell den varme kaffen over sjokoladen. Du trenger sikkert å bruke litt varme fra en kokeplate for å smelte sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet lar du det kjøle ned litt.
- I mellomtiden pisker du fløte. Ikke hardt!
- Bland inn eggeplommen i sjokoladen.
- Bland forsiktig sammen sjokolade og fløte.
- Fordel i skåler og la stå i kjøleskap i minst to timer.
Kilde: Cattelins kokebok
Vinkommentar
Drakk en Riveyrac Rivesaltes, 1975. Makeløs vin for prisen. Kompleks. Men vinen var kanskje i overkant interessant for en enkel dessert. Jeg gjør det gjerne igjen, men tror en Recioto fungerer bedre til moussen.