Sjokolademousse – Cattelins

Ingredienser

For 6 personer

  • 100 gram sjokolade (søtningsgrad etter egne preferanser)
  • 0,5 dl kaffe, gjerne espresso
  • 1 eggeplomme
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Legg sjokoladen i en kasserolle. Hell den varme kaffen over sjokoladen. Du trenger sikkert å bruke litt varme fra en kokeplate for å smelte sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet lar du det kjøle ned litt.
  • I mellomtiden pisker du fløte. Ikke hardt!
  • Bland inn eggeplommen i sjokoladen.
  • Bland forsiktig sammen sjokolade og fløte.
  • Fordel i skåler og la stå i kjøleskap i minst to timer.

Kilde: Cattelins kokebok

Vinkommentar

Drakk en Riveyrac Rivesaltes, 1975. Makeløs vin for prisen. Kompleks. Men vinen var kanskje i overkant interessant for en enkel dessert. Jeg gjør det gjerne igjen, men tror en Recioto fungerer bedre til moussen.

https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Frankrike/Riveyrac-Rivesaltes-La-Cuvee-des-Aigles-1975/p/10416101