Skriveveiledning

Trenger du hjelp med avisartikler, tekster for hjemmesider, eksamenstekster, doktorgradssøknader eller noe annet du har skrevet?
Jeg gir deg konstruktive forslag som er enkle å bruke i praksis.

Hva hjelper jeg deg med?

Jeg driver primært med tekstutvikling. Det betyr at jeg hjelper deg med form, forståelighet, språk, metaforbruk, etc. Jeg kan hjelpe deg med rent faglige spørsmål, men i så fall bør det være på et område der jeg har kompetanse.

Jeg kan imidlertid hjelpe deg med ting som tilsynelatende ligger utenfor mine fagområder. Jeg kan eksempelvis hjelpe deg med en doktorgradssøknad i historie fordi jeg har arbeidet akademisk på et høyt nivå. Jeg kan hjelpe deg med en reportasje om balinesisk politikk fordi jeg har skrevet mange reportasjer selv. Og jeg kan hjelpe deg med en hjemmeside som skal selge elektriske produkter (jeg har faktisk lagd en slik), fordi jeg har mye erfaring av å skrive generelt for hjemmesider.

Hvordan fungerer det?

For de aller fleste anbefaler jeg å ta veiledningen på mail. Hvis du heller ønsker å treffe meg er du velkommen til å gjøre det på Majorstua i Oslo.

Mailveiledning er enkel: Du sender teksten. Jeg leser og kommenterer og sender tilbake. Enkelt og greit. Jeg svarer oftest innen 24 timer på mindre tekster.

Jeg er meget effektiv og jeg logger minutter (jobber jeg 26 minutter på en tekst er det hva jeg logger).

Du kan selv skrive instruksjoner om hvor detaljert tilbakemelding du ønsker, men jeg anbefaler deg å gi meg frie tøyler til å hjelpe deg på den beste måten jeg kan.

Jeg leser gjerne dine tekster i flere omganger, men min første tilbakemelding vil være grundig nok slik at du kan videreutvikle din tekst.

Pris

Min skriveerfaring

Jeg, Magnus Andersson, har opparbeidet en god forståelse for tekstkritikk, form, innhold og akademiske krav gjennom min utdanning og arbeidserfaring:

  • Jeg har skrevet og fått publisert ca. 700 musikkanmeldelser, primært i Klassekampen og Morgenbladet.
  • Jeg har skrevet og fått publisert 50-70 essays og lengre tekster i populære tidsskrift og aviser.
  • Jeg har tatt en 2-årig utdanning som faglitterær forfatter (Høgskolene i Vestfold og i Oslo og Akershus).
  • Jeg har skrevet doktorgradsavhandling. Jeg har videre forsknings- og ledererfaring etter doktorgraden (Norges Musikkhøgskole).
  • Jeg har holdt skrivekurs på Norges Musikkhøgskole.
  • Jeg har mye veiledningserfaring på universitets- og høgskolenivå.
  • Jeg har arbeidet som sensor.
  • Jeg har skrevet og fått publisert mange vitenskapelige tekster om musikk.
  • Jeg er blitt nominert til prisen «Årets kritikk» to ganger (samarbeid mellom Norsk Kritikerlag, Festspillene i Bergen og Norsk teater- og orkesterforening).

For en mer utførlig cv, se: https://www.magnusandersson.no/bio/