Fortsättningen som följer

Jag skrev häromdagen begeistrat om första akten från en La Traviata-DVD. De resterande akterna fortsatte med högt tempo. Jag måste säga att för mig var den här produktionen som att se Verdis verk med nya ögon. Regissören Robert Carsen lägger så stor vikt vid pengar i föreställningen att jag nästan tappar partituret ur sikte. Ja, jag måste använda min fantasi (läs: välvillighet) några gånger för att få det hela att gå ihop på ett intressant sätt. Mycket av poängen är väl att han delvis gör Violetta till en Manon Lescaut, där hon ömsom är ett offer för sina egna romantiska känslor och ömsom bara hungrar efter rikedom. Min skepsis mot Patrizia Ciofi (Violetta) förbyttes mot stor entusiasm. Dessutom var det här en ypperlig DVD-produktion. Rekommenderas!

Nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på nye artikler om musikk. Jeg deler selvfølgelig ikke din e-postadresse med noen. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *