Ingredienser
- Saltsten
- Isgalt
- Lime
- Mango
- Vårløk
- Rød chili
- Koriander
- Granateple
Instruksjoner
Kutt opp alt i biter. Legg først fisken på saltstenen. Deretter heller du på lime. Legg på resten av ingrediensene. Spis. Retten forandrer seg raskt, både av stenen og av fiskens kontakt med lime.
Vin
Tenkte drikke Pheasant’s tears mtsvane, 2016, men så kjøpte jeg feil vin, så det ble Pheasant’s tears saperavi, 2016. Den første er en hvitvin (med skallkontakt) og den andre en rødvin. Den passet faktisk riktig bra! Den var nesten perlende og var virkelig rustikk i smaken. Gikk fint med chili og krydder. Så hadde den så lite tanniner at den gikk fint til fisken.
Egentlig tror jeg at mange forskjellige viner kan passe til retten. Prøver gjerne en eiket chardonnay en gang, eksempelvis Sandhi Santa Barbara Chardonnay, 2015.