Caprese

Ingredienser

  • Mozzarella
  • Tomater
  • Basilikum
  • Olivenolje
  • Balsamico
  • Sort pepper
  • litt salt

Om ingrediensene

Mozzarella: Kjøp ekte bøffelmozzarella. Det smaker vidunderlig og den inneholder dessuten mye mindre laktose enn «mozzarella» gjort på ku.

Balsamico: Grunnen til at balsamico ofte smaker så vidunderlig godt er at den er å betrakte som flytende sukker. Jeg bruker en lys balsamico. Den er noe mindre søt. Du må uansett bruke balsamico sparsommelig. Hvis du finner denne i Norge er den både billig og bra: http://www.saltakvarn.se/produkter/balsamico-bianco/

Slik gjør du

  1. Kutt mozzarella og tomat i skiver.
  2. Legg det i lag med basilikumblader mellom.
  3. Hell over olje og balsamico og avslutt med sortpepper
  4. Pynt med basilikum