Happy new ears!

John Cages Musicircus på Deichmanske bibliotek 27/4

Mandag ettermiddag forvandles hovedsalen i Deichmanske Bibliotek til et stort instrument. Det er en gruppe studenter fra Norges Musikkhøgskole som har spesialkomponert musikk i John Cagesk ånd for å gjennomføre et såkalt Musicircus! Avantgardemesterens idé fra 1967 var «å sammenføre, under ett tak, så mange musikalske grupper og solister som praktisk mulig under de gitte forutsetningene. Det burde til enhver tid være mange mennesker som utøver noe samtidig.»

I fremførelsen bruker vi biblioteket som vårt instrument. I handlinger av hørbar og ikkehørbar art vil vi løfte frem de lyder og stemninger man finner i biblioteksrommet og i dets bøker. Denne stedsspesifikke fortolkning av en Musicircus gjør den unik.

Cage hadde en radikal respekt for andre mennesker. Vi ønsker dermed ikke å sjokkere eller å forstyrre bibliotekets publikum, men vi ønsker å invitere dem til å lytte til og å oppdage biblioteket på nye måter. «Happy new ears!» (John Cage)

Program:
16.30-17.30 Konsert og introduksjonsforedrag i 1. etg.
17.30-19.00 Musicircus i hovedsalen

Sted: Deichmanske bibliotek i Oslo sentrum

Kontaktpersoner:
Sara Aimee Smiseth: 928 30 375, ssmiseth@hotmail.com
Magnus Andersson: 922 936 20, magnus@magnusandersson.no

Nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på nye artikler om musikk. Jeg deler selvfølgelig ikke din e-postadresse med noen. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *