Kamskjell – tre typer

Dette er en fin trio som kan serveres som én rett. Alle tre kan serveres individuelt også. Her står de i rekkefølgen jeg anbefaler at du spiser kamskjellene.

Begynn og gjør den andre ferdig. Forbered så den første og den tredje, og begynn å steke kamskjellene for den tredje og legg i kamskjellene for den første noen sekunder senere.

Pannestekt kamskjell

Ingredienser

  • Kamskjell
  • Smør

Slik gjør du

Kutt rutemønster inn i overflaten på kamskjellene. Stek i siden med rutemønster i smør i 60-90 sekunder.

Nesten ceviche, nesten tartar

Ingredienser

  • Kamskjell
  • Vårløk
  • Olje
  • Lime

Slik gjør du

Kutt kamskjellene i så tynne skiver som mulig. Dander fint med vårløk i syltynne skiver. Hell over litt olje og lime. La det gjerne stå noen få minutter.

Kamskjell i lardo

Ingredienser

  • Kamskjell
  • Lardo i tynne skiver

Slik gjør du

Surr hvert kamskjell i lardo. Fest med tannpirker. Stek i panne på alle sider. Kamskjellet trenger kanskje to minutter i pannen.