Dette er en fin trio som kan serveres som én rett. Alle tre kan serveres individuelt også. Her står de i rekkefølgen jeg anbefaler at du spiser kamskjellene.
Begynn og gjør den andre ferdig. Forbered så den første og den tredje, og begynn å steke kamskjellene for den tredje og legg i kamskjellene for den første noen sekunder senere.
Pannestekt kamskjell
Ingredienser
- Kamskjell
- Smør
Slik gjør du
Kutt rutemønster inn i overflaten på kamskjellene. Stek i siden med rutemønster i smør i 60-90 sekunder.
Nesten ceviche, nesten tartar
Ingredienser
- Kamskjell
- Vårløk
- Olje
- Lime
Slik gjør du
Kutt kamskjellene i så tynne skiver som mulig. Dander fint med vårløk i syltynne skiver. Hell over litt olje og lime. La det gjerne stå noen få minutter.
Kamskjell i lardo
Ingredienser
- Kamskjell
- Lardo i tynne skiver
Slik gjør du
Surr hvert kamskjell i lardo. Fest med tannpirker. Stek i panne på alle sider. Kamskjellet trenger kanskje to minutter i pannen.