Ettertanken: 11/9 2013, «Lecture on Nothing»

kritiker för musik och dans

John Cages ”Lecture on Nothing” er ifølge Cageeksperten Andersson hans aller vakreste verk. Forelesningen er et stykke rytmisk poesi som ikke bare klinger vakkert, men det vil få tilhøreren til å komme i en meditativ tilstand. Det eksemplifiserer også kjernen i Cages estetikk heller enn å forklare den. Du trenger ikke å være særlig poetisk interessert, eller lytte til mye samtidsmusikk, for å sette pris på lesningen. Du bør imidlertid være nysgjerrig på hva livet kunne være hvis du stengte av alle tanker og vurderinger, og lot virkeligheten tre fram i en ren nærværende form.

NB! Det er kun plass for 18 personer, så du MÅ kjøpe billett på forhånd!
https://www.deltager.no/johncage

Ettertenkeren

Magnus Andersson har doktorgrad i John Cages estetikk og han bruker mye tid på å meditere. Han er en ettertraktet foreleser for liebhabere og eksperter.

Nichi Nichi, Kore Ko Nichi – Hver dag er en vakker dag

Les Mer

En av Anderssons artikler om John Cage fra Morgenbladet: http://morgenbladet.no/kultur/2012/om_a_la_vaere_a_forsta_john_cage

Hva Er Ettertanken?

En Ettertanke finner sted i en liten stue med plass for opp til 18 personer. Et tema vil bli presentert, og deretter følger en samtale ledet av noen som kjenner kveldens tema godt. Publikum kan så bli igjen å snakke om temaet over en kopp kaffe eller te.

*** Lik Ettertanken på Facebook! ***
https://www.facebook.com/ettertanken

Høstens Ettertenkere er:
Hanne Ørstavik som leser fra tidligere romaner. Til forskjell fra vanlige bokpresentasjoner, hvor den siste romanen står i fokus, vil Ørstavik gi et tilbakeblikk på sitt forfatterskap, og trekke fram verk som har vært viktige for henne.
Are Sandbakken presenterer Willem Mengelbergs tolkning av Mahlers Fjerde symfoni. Innspillingen fra 1939 er kanskje det mest sanne dokumentet vi har av Mahlers tolkningsstil. Denne har gått tapt i vår tid. I sitt helt unike arbeid har Sandbakken gjenskapt tolkningstradisjonen med moderne og fremstående musikere. Han har gitt vestens tolkningstradisjon helt nye innsikter.
Maitreya Ishaya er en usedvanlig nærværende mann. Han arbeidet som aksjemegler i London og hadde alt man ”skal” ha – foruten lykke. Han deler sin fantastiske historie, snakker om øyeblikkets magi samt gir oss noen åpninger for oss å fordype oss i nu-øyeblikket.

Nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på nye artikler om musikk. Jeg deler selvfølgelig ikke din e-postadresse med noen. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *