De minsta understämmorna

Vet inte hur smart det var att tro att jag skulle kunna slappna av med lite opera kvällen före min disputation. Är inte i stånd till att skriva något förnuftigt om La fanciulla del west på Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Vad jag dock kan säga är något om akustiken i huset. Ett försenat tåg hos mitt sällskap gjorde att jag och mitt sällskap för kvällen kom för sent. Vi blev därmed stående längst bak på andra balkong under första akten. Wow, vilken akustik det var där. Var som om musikerna satt på behagligt avstånd för att äta middag med dem. Allt smälte ihop till en varm klang samtidigt som var minsta understämma framträdde med största klarhet. Längtar tillbaka till operan, och redan i afton kommer jag mig dit igen för att se Nederlands Dans Theater 1!

DEL

LEGG IGJEN ET SVAR